Pagina
Menu
SAE
U bent hier:   Begin pagina > Studenten

Studenten

Elke inwoner dient ingeschreven te staan bij een huisarts die gevestigd is in de gemeente waar iemand woonachtig is.

Voor studenten die officieel in de gemeente Enschede staan ingeschreven, is het dus noodzakelijk om zich bij een huisarts in of rond Enschede in te inschrijven. Dit geldt dus niet alleen voor internationale studenten, maar bijvoorbeeld ook voor studenten die nu nog bij de huisarts van hun ouders staan ingeschreven, als deze buiten de gemeente Enschede gevestigd is.

Een huisarts kan geen reguliere medische zorg bieden voor patiënten die niet in de desbetreffende praktijk als vaste patiënt staan ingeschreven (maar wel in de gemeente woont waar de praktijk gevestigd is), tenzij het een acute noodsituatie betreft.
Daarom raden wij studenten aan zich in te laten schrijven bij een huisarts in Enschede indien u volgens de gemeenteregistratie in Enschede woonachtig bent.

Studenten van de Universiteit van Twente
Op het UT terrein is een nieuwe huisartsenpraktijk gestart, speciaal bedoeld voor medewerkers en studenten van de UT. Nadere informatie kan verkregen worden bij de Universiteit of via  de website van de Campus praktijk .

Studenten van de Saxion Hogeschool
Voor Saxion Hogeschool studenten blijft de situatie ongewijzigd. Dit betekent dat ze zich als patiënt kunnen inschrijven bij elke huisarts in Enschede die open is voor nieuwe patienten.

Internationale studenten
Internationale studenten, die niet verplicht zijn zich als vaste patient in te laten schrijven bij een huisarts, worden in de regel bij medische problemen verwezen naar huisartsenpraktijk Zwart/Verspaandonk . Deze praktijk, die oorspronkelijk gehuisvest was naast het gebouw van de Saxion Hogeschool, ziet van oudsher studenten van de Saxion hogeschool die huisartsenhulp nodig hebben. De praktijk staat open voor nieuwe studenten die op zoek zijn naar een vaste huisarts in de stad. U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier op de website van het Gezondheidscentrum Veldpoort, of door telefonische aanmelding op nummer: 053 43 24 677.

Pagina
Menu
SAE

Apotheek de Eekmaat

Apotheek de Eekmaaat


J. Roggeveenstraat 53
7534 CD Enschede
Tel: 053 4618844
Fax: 053 4612092
info@eekmaat.nl

Website »


Apotheek de Eekmaat is een apotheek gelegen in het grensdorp Glanerbrug, vlak bij de Duitse grens.

Apotheek de Eekmaat is onderdeel van de Samenwerkende Apotheken Enschede.

Kaart »

Apotheek Esmarke

Apotheek Esmarke


Esmarkelaan 26
7534 JH Enschede
Tel: 053 4288474
Fax: 053 4288584
assistenten@apotheekesmarke.nl

Website »


Apotheek Esmarke is een apotheek gelegen in de wijk Esmarke. De wijk Esmarke ligt tussen de stad Enschede en het dorp Glanerbrug in.

Apotheek Esmarke is onderdeel van de Samenwerkende Apotheken Enschede.

Kaart »

Apotheek Veldpoort


Cromhoffsbleekweg 2
7513 EW Enschede
Tel: 053 4347855
Fax: 053 4361062
apotheek@veldpoort.nl

Website »


Apotheek Veldpoort is een apotheek gevestigd in het centrum van Enschede. Kenmerk van deze apotheek is de gemoedelijkheid en korte wachttijden.

Apotheek Veldpoort is onderdeel van de Samenwerkende Apotheken Enschede.

Kaart »

Pagina
Menu
SAE

Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Inloggen